Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Meldkamers & Communicatie 2de editie

22 mei @ 2:00 pm - 6:00 pm CEST

Op maandag 22 mei 2023 organiseren KPN en Nenova IT de informatiebijeenkomst Meldkamers & Communicatie. Een bijeenkomst voor, en door, meldkamerspecialisten en experts. Tijdens deze informatiebijeenkomst ligt de focus op de laatste ontwikkeling op het gebied van communicatie in het meldkamerdomein. Een interessante en leerzame bijeenkomst voor u als meldkamerexpert.

Meldkamers & Communicatie 2de editie

Bijeenkomst gestart!

Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meldt u zich dan nu aan via onderstaand registratieformulier. Het aantal plaatsen is beperkt en er geldt een maximum van twee deelnemers per organisatie. Aan de deelname aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden. Het evenement vind plaats op het kantoor van KPN (Röntgenlaan 75 in Zoetermeer). U bent hier welkom vanaf 13.30 uur.

Het programma van de bijeenkomst bestaat uit twee delen:

Deel 1 (voor de pauze): De verschillende communicatiekanalen als trigger voor het proces van melding tot opvolging

De manier van communiceren verandert. Van analoog naar digitaal, van spraak naar data. Ook binnen meldkamers is dit een grote verandering. Er komt steeds meer data binnen van sensoren. Hoe acteren we daarop en hoe krijgen we een goed operationeel informatiebeeld om de opvolging zo goed mogelijk te organiseren.

In het eerste deel van het programma neemt TNO u mee in de toekomst van het melden. Hoe komen meldingen nu en straks binnen? Wat zijn de menselijke aspecten, hoe gaan we om met privacy en processen.

Vervolgens gaat New Bridges verder over de trends in alarmering en noodcommunicatie binnen de private meldkamers.

Daarna vertelt Nenova IT tot de pauze hoe het proces: melding tot opvolging binnen meldkamers de volgende stap moet maken naar data gedreven om de enorme bulk aan data om te zetten in informatie die bijdraagt aan het effectief en efficiënt inzetten van mensen en middelen. Hoe zet je daar als meldkamer de eerste stappen in om klaar te zijn als centraal informatieknooppunt voor incident- en crisismanagement binnen uw organisatie?

Deel 2 (na de pauze): De rol van communicatie tijdens het proces van melding tot opvolging

Tijdens incidenten en crises is communicatie van groot belang, hoe communiceren hulpverleners en/ of beveiligers met de meldkamer. Hoe krijgen ze op straat toegang tot data die buiten de meldkamer nooit beschikbaar was.

Na de pauze bespreken we de volgende stap in communicatie. Hoe gaat 5G helpen de volgende stap te zetten naar netcentrisch werken. KPN vertelt welke voordelen de nieuwe techniek biedt ten opzichte van de oude ‘radio’ tijd. Wat kun je als publieke of commerciële meldkamer verwachten?

14.00 – 14.20

Introductie Nenova IT, KPN en dagvoorzitter

 

14.20 – 14.50

TNO – Arnout de Vries – Het nieuwe melden
Welke toekomstige ‘melders’ verwachten we of zijn er al?

Arnout de Vries is Senior Innovatie Consultant bij TNO sinds 1999

 

14.50 – 15.20

New Bridges – Danny Pols – De trends in alarming en noodcommunicatie voor de private meldkamer

Wat zijn de mogelijkheden voor uw meldkamer.

Danny is Sales en Marketing specialist bij New Bridges en gespecialiseerd in Voice en Messaging

 

15.20 – 15.50

Nenova IT – Roland Heesen – Data gedreven communicatie in de meldkamer

Hoe pas je sturing op de primaire processen toe als je van data informatie maakt.
Roland Heesen is Strategic Safety, Security & Control Room Consultant / Founder bij Nenova IT sinds 2020 en voormalig hoofd verbindingen en meldkamerdomein KMar.

 

15.50 – 16.10

Pauze

 

16.10 – 16.40

KPN – Meint Joustra – Overgang van private radionetwerken naar 5G

Wat betekent dit voor meldkamers binnen de publieke en commerciële markt? Welke mogelijkheden en voordelen krijgen de meldkamers die er nu niet zijn?

Meint Joustra is sinds 1993 bij KPN in dienst in het missie kritische domein. Hij is werkzaam als Architect/ Business Consultant bij KPN Mission Critical Communications

 

16.40 – 17.10

N.T.B.

 

17.10 – 18.00

Afsluiting, Q&A’s en netwerkborrel.

Schrijf u nu in:

Nenova IT

Nenova IT is dé onafhankelijke adviseur in het meldkamerdomein. Onze visie is dat meldkamers de centrale informatieknooppunten worden in organisaties. Nenova houdt zich bezig met de strategische ontwikkelingen en de professionalisering van meldkamers. Processen, informatiemanagement, een betere informatiepositie en gedegen informatiebeveiliging zijn daarin belangrijke thema’s. Het Meldkamer Volwassenheidsmodel vormt hierin de basis. Door de samenwerking met specialisten op het gebied van de mens en organisatie kant helpen wij meldkamers in de volgende stap naar volwassenheid. 

Gegevens

Datum:
22 mei
Tijd:
2:00 pm - 6:00 pm CEST

Organisatoren

Nenova IT
KPN

Locatie

KPN
Röntgenlaan 75
Zoetermeer, Zuid Holland 2719 DX Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie