Even voorstellen: Joost van Rees

Mijn naam is Joost van Rees, 24 jaar, opgegroeid in Elst (Utr.) en ik woon sinds kort in hartje Utrecht. Na recentelijk de hbo-opleiding Integraal Veiligheidskunde te hebben afgerond kwam Nenova IT op mijn pad. Remco Reijm benaderde mij met een verhaal waarvan ik erg enthousiast werd. In eerste instantie twijfelde ik of een functie in de IT-wereld wel voor mij was weggelegd, toch wekte de visie van de oprichters mijn interesse. Ik vertel graag wat meer over mijzelf en wat mijn rol binnen Nenova is. 

Na het afronden van mijn vmbo-opleiding wist ik nog niet van wat voor soort werk mijn hart sneller zou gaan kloppen. Wat ga je dan doen? Mbo Facilitair Leidinggevende. Deze opleiding is namelijk erg breed. Dat gaf voor mij genoeg voedingsbodem om te vinden wat bij mij past, namelijk de veiligheidswereld. Zo kwam de hboopleiding Integrale Veiligheidskunde op mijn pad. Een erg leerzame en veelzijdige opleiding, maar wel één waar je je eigen pad moet vinden. Het integrale karakter van de opleiding zorgt ervoor dat je kennis krijgt van veel domeinen en dat je problemen vanuit verschillende disciplines kaaanvliegenNa een stage bij een gemeente kwam ik erachter dat ik floreer in een dynamische werkomgeving. Ik zag vaak niet direct het effect van de werkzaamheden die ik uitvoerde en dat past niet bij mij. Wel heb ik hier veel kennis opgedaan over de aanpak van criminaliteit en hoe gemeentes te werk gaan 

Naast mijn opleiding werkte ik als evenementenbeveiliger. Hier is mijn interesse voor security ontstaan. Met name de wijze waarop de technologische middelen kunnen bijdragen aan de effectiviteit en de efficiëntie van de securitydiensten. Vanuit die interesse ben ik voor mijn afstuderen terecht gekomen bij MPL, een particuliere alarmcentrale in Barneveld. Daar heb ik onderzocht hoe de huidige technologie in gebouwen kan bijdragen aan de brandveiligheid van de pandgebruikers. MPL was tot de veronderstelling dat je veel meer kan bereiken met de data die uit deze systemen vloeit. Uit dat onderzoek heb ik kunnen concluderen dat de moderne technologieën in theorie goed kunnen bijdragen aan de snelheid van brandmeldverificatie en de effectievere inzet van de brandweer. Uit het onderzoek bleek ook dat veel stakeholders nog niet klaar waren voor dit soort veranderingen. Implementaties op korte termijn bleken dan ook niet realistisch. 

Bij het oriënteren op een baan na mijn afstuderen stuitte ik op Nenova. De visie die de oprichters voor ogen hebben trok mij erg aan. Maar ook het feit dat zij een bedrijf hebben opgericht waar zij zelf ook willen werken. Het concept dat zij hebben bedacht is nieuw en biedt daarom veel mogelijkheden om mee te denken. Daarin kan ik goed mijn creativiteit kwijt. Het meehelpen met de opbouw van het bedrijf brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee maar dat trekt mij wel. Nenova past bij mij omdat zij het graag net even anders doen. Ik ben probleemoplossend en ga uitdagingen niet uit de weg. Ik wil de verbinding zoeken tussen de klant, Nenova en onze partners om zo samen tot de meest passende oplossing te komen. Met die instelling denk ik goed bij te kunnen dragen aan de waarden van Nenova.   

In het opleidingstraject van Nenova ben ik klaargestoomd om te gaan acteren als consultant, project management ondersteuner en functioneel beheerder. Daarnaast zet ik mij in voor marketing en sales om Nenova op de kaart te zetten. Ik kijk er erg naar uit om bij te dragen aan de groei van het bedrijf en alle uitdagingen die daarbij komen kijken. Ik ben ervan overtuigd dat Nenova een rooskleurige toekomst te wachten staat en ik ben blij dat ik daar onderdeel van uit mag maken.