Even voorstellen: Nicky van Bezouw

Om te beginnen, wat tof dat je de tijd neemt om mijn verhaal te lezen. Ik ben Nicky van Bezouw, 28 jaar en afkomstig uit het Brabantse Dongen. Sinds 1 december ben ik onderdeel van het Nenova-Team, fulltime ‘Nenovaan’ en safety, security en control room consultant. Ik vertel jullie graag meer over mijn achtergrond, ervaring, interesses en de route die ik heb afgelegd voordat ik bij Nenova terecht ben gekomen.

Integrale Veiligheid

In 2010 startte ik aan Avans Hogeschool in Breda. Twee jaar daarvoor werd hier de Bachelor Integrale Veiligheid gestart. Destijds nog een vrij onbekende studie maar ondertussen een zeer populaire opleiding die op veel hogescholen in Nederland een plekje heeft gekregen. Het integrale karakter en het veiligheidsaspect spraken mij erg aan dus de keuze voor de opleiding was eigenlijk vrij snel gemaakt.

Tijdens deze studie deed ik vooral ervaring op aan de safety-kant van het veiligheidsspectrum. Bij de gemeente Dongen startte we het project ‘Veilig werken in de openbare ruimte’. Een initiatief om de medewerkers van de buitendienst beter te ondersteunen bij de werkzaamheden. Het menselijke aspect binnen dit project was iets dat goed aansloot bij mijn persoonlijkheid. Veiligheid wordt helaas nog te vaak gezien als iets negatiefs en directiefs. Terwijl de kracht juist ligt in de dialoog en de zoektocht naar wat ‘wel’ op een veilige manier mogelijk is. Hierdoor vertraagd het een organisatie niet maar creëert het juist meer kansen, tevreden medewerkers en een duurzamer beleid.

Na een leerzame periode binnen de gemeente Dongen heb ik business continuity plannen ontwikkeld voor de Nederlandse dochterondernemingen van Saint-Gobain Building Distribution, waaronder Raab Karcher. Deze plannen geven houvast wanneer er onder grote druk beslissingen gemaakt moeten worden. Hoe zorg je ervoor dat je organisatie blijft voortbestaan wanneer deze wordt getroffen door calamiteiten zoals een brand, pandemie of stroomstoring? Het is dan essentieel om de vitale bedrijfsprocessen zo snel mogelijk te herstellen. Dit maakt een organisatie weerbaar en zorgt voor een beperking van negatieve gevolgen.

Veiligheidswetenschappen

Na het behalen van mijn bachelor, stond ik net als vele andere studenten voor de lastige keuze, werken of doorstuderen? De keuze viel op optie twee. Aan de Universiteit Antwerpen heb ik vervolgens mijn master Veiligheidswetenschappen behaald. In deze studie heb ik de praktische kennis uit mijn hbo-studie kunnen voortbouwen op een brede wetenschappelijke fundering. Daarnaast ben ik tijdens deze studie actief geweest op het corporate security departement van Umicore in Brussel, waar ik een security risk assessment heb ontwikkeld voor de verschillende business units wereldwijd. Daarnaast heb ik in mijn masterthesis onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om nudging in te zetten als middel in de strijd tegen criminaliteit. Verder ben ik naast mijn studie actief geweest als projectleider RI&E voor ANWB-rijopleiding, waarin we voor de volledige organisatie, zowel de franchisegever als de rijscholen, een RIE hebben ontwikkeld en uitgevoerd.

De driehoek van mens, organisatie en techniek

Nenova acteert op de grens van Business en IT. We bewegen onszelf continu tussen de driehoek van mens, organisatie en techniek. Techniek is op zichzelf nooit de oplossing. Deze moet ondersteunend zijn aan de mensen binnen de organisatie, waardoor zij optimaal kunnen functioneren en ook de business uiteindelijk zal floreren. We zijn continu opzoek naar de beste oplossing om deze facetten in balans te houden. Zowel inhoudelijk als persoonlijk is dit voor mij een perfecte match. Mijn opleidingen geven mij de bestuurskundige basis om een organisatie goed in te richten. Mijn interesse in menselijk gedrag, psychologie en sociologie helpen mij om operators en centralisten te begrijpen en optimaal te ondersteunen en begeleiden. Daarnaast hebben de opleiding en mijn ervaring binnen Nenova mij de handvatten gegeven om techniek in te zetten om mens en organisatie te ondersteunen.

De kracht van Nenova

Als ik iets heb geleerd, is het dat de grenzen binnen het veiligheidsdomein en de verschillende disciplines hierin vervagen. Als veiligheidskundige is het hierdoor meer dan ooit belangrijk om overzicht te houden en om die verschillende disciplines bij elkaar te brengen. Een rol die ook Nenova probeert in te nemen binnen haar ecosysteem. Deze benadering van de markt past goed bij mijn persoonlijkheid. Ik wil graag verbinden, partijen samenbrengen en ga graag samen opzoek naar wensen en behoeftes.

Nenova bezit alle kenmerken om dé toonaangevende partij in ons vakgebied te worden. Een jong bedrijf, vol energie, een karrenvracht aan kennis en ervaring maar vooral een sterk team. Eerlijk naar elkaar, harde werkers en allemaal met hun eigen en unieke visie op de safety en security markt. Juist deze integrale benadering van veiligheids- en IT-vraagstukken is uniek binnen de sector. Dit resulteert in een unieke dynamiek waarin we elkaar naar een hoger niveau duwen. Niet alleen onze collega’s maar vooral ook onze klanten. Die we hierdoor op een innovatieve en vooruitstrevende wijze kunnen ondersteunen. Ik ga graag met u in gesprek over de meerwaarde die Nenova kan bieden voor uw organisatie. Hoe we veiligheid, mens en techniek beter laten integreren. Want dit zorgt er niet alleen voor dat uw organisatie en personeel beter beveiligd en beschermd zijn, maar zorgt ook voor een betere ondersteuning van uw primaire processen en een borging van de continuïteit van uw organisatie.

Wilt u samen met Nenova deze stap zetten? Neem gerust eens contact met me op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn. U kunt mij bereiken via nicky.van.bezouw@nenova.nl

Nicky van Bezouw – Safety, Security & Control Room consultant