Nenova in gesprek met… Frank Bakker

“Samen willen we de discussie naar een nog hoger niveau tillen.” Bewust of onbewust? Met deze woorden beschreef Frank Bakker perfect de visie van Nenova IT. Bij Nenova willen we de markt van safety, security en control rooms innoveren. Wij zijn ons ervan bewust dat wij dit niet alleen kunnen. Daarom werken we nauw samen met onze partners. Wij noemen dit ons ecosysteem. Eén van deze partners is Beveco. In dit artikel staan we uitgebreider stil bij deze samenwerking en ons gezamenlijke doel om de markt vooruit te helpen.

Het ecosysteem is een essentieel onderdeel van de werkwijze van Nenova IT. We lichten dit graag toe in een serie interviews met onze partners uit de wereld van safety & security management platformen. In het eerste interview sprak Roland Heesen met Frank Bakker. Frank is commercieel directeur bij Beveco en Roland is partnermanager bij Nenova IT.

Beveco expert in BEveiliging, VEiligheid en COmfort

Beveco dankt haar naar naam aan de disciplines: beveiliging, veiligheid en comfort. Beveco staat voor een optimale integratie van deze drie disciplines, voornamelijk in de marktsegmenten datacenters, industrie en zorg.  Denk aan een securitymanagement platform, brand managementsystemen, complete gebouwmanagementsystemen en oplossingen die bijdragen aan het comfort van de organisatie. Naast de kennis van systeemintegratie, beveiliging en veiligheid heeft Beveco ook specifieke kennis van gebouwbeheer, meet- en regeltechniek en energiemanagement.

“Bij Beveco zien we dat de disciplines steeds verder naar elkaar toe groeien. Dit stimuleert de vraag naar IoT oplossingen en verdere ontwikkeling van ‘smart buildings’ en ‘smart cities’,” aldus Frank. Beveco brengt deze systemen samen in haar IX.Web platform. Een software platform waarin tal van systemen kunnen worden gekoppeld en integraal worden beheerd.

Nenova IT is de schakel tussen opdrachtgever en opdrachtnemer

Frank over de rol van Nenova: “Ik vind het heel interessant dat jullie niet alleen aan de kant van de opdrachtgever maar ook aan de kant van de opdrachtnemer kunnen optreden.  Het is niet alleen techniek maar het is ook een stukje organisatie en de processen die daarbij komen kijken”. Roland erkent dat opdrachtgever en -nemer niet altijd dezelfde taal spreken. “Het vertalen van de behoefte en wensen van de klant enerzijds en het vertalen van de technische mogelijkheden van de producten richting de klant anderzijds. Dat is precies waar de kracht van Nenova ligt. Een brug slaan tussen de operatie en de techniek.” Dit maakt ons specialist in het volledige proces van melding tot opvolging. ”

Nenova kan ondersteunen bij de inrichting van uw processen en de daaruit voortvloeiende worfklows. Inzicht geven op basis van beschikbare data, overzichtelijk weergegeven in dashboards en rapporten. Daarnaast kunnen we het functioneel beheer van IXWeb verzorgen. Ook het uitvoeren van een meldkamerscan of ondersteuning bij een aanbestedingstraject behoort tot de mogelijkheden. Roland: “Wij staan voor procesoptimalisatie en automatisering. We moeten ervoor zorgen dat organisaties optimaal bestand zijn tegen mogelijke risico’s. Zodat het personeel iedere dag veilig en comfortabel aan het werk kan en de bedrijfsvoering zo efficiënt mogelijk kan worden ingericht. ”

Een unieke samenwerking 

Frank benadrukt het belang van de samenwerking en geeft aan dat iedere klant uniek is: “Met de technische kennis van Beveco en met de functionele kennis, ervaring en expertise van Nenova kunnen we de markt echt een stap verder brengen. Zo kunnen we iedere klant de juist oplossing aanbieden. De markt heeft echt behoefte aan een onafhankelijke partij als Nenova.”

Bent u geïnteresseerd in de samenwerking tussen Nenova en Beveco? Neem gerust eens een kijkje op onze websites www.nenova.nl of www.beveco.nl of neem contact met ons op via telefoon of mail.

“Together we Innovate”