Nenova in gesprek met… Michel Noort

In sessie vier van ‘Nenova in gesprek met…’ spraken we met Michel Noort, General Manager van Advancis Nederland en Roland Heesen, partnermanager bij Nenova IT. We spraken onder andere over het WinGuard platform, PSIM+ en het partnermodel van Advancis.

Advancis is leverancier van het WinGuard platform. Een softwareplatform dat meerdere niet-geconnecteerde securitysystemen integreert in één platform. Van hieruit kunnen deze systemen beheerd en aangestuurd worden binnen een uniforme user interface. Advancis gaat verder dan de integratie van securitysystemen en voegt daar ook de mogelijkheid aan toe om gebouwbeheer en communicatietechnologie in het platform te integreren. Advancis noemt dit PSIM+. Een Physical Security Information Management platform, maar dan net even wat meer.

PSIM+

Michel zeg het volgende over het WinGuard platform: “Het faciliteert niet alleen de securitysystemen maar een veel groter deel van de communicatie- en informatievoorziening. WinGuard wordt nog te vaak gezien als een security management systeem. Daarmee doe je het product eigenlijk enorm tekort. Het is namelijk niet alleen inzetbaar voor een Safety of Security officer maar dus ook voor een Facility of Operations manager.” Ook Roland ziet dat dit soort platformen vaak onder het hokje veiligheid geplaatst worden: “Veel van de systemen zijn er in essentie ook vanuit een veiligheidsoogpunt geplaatst. Denk aan een kentekenregistratiesysteem. Vaak wordt dit onder veiligheid neergehangen maar ook voor facilitaire doeleinden kan dit erg handig zijn.”

Michel geeft aan dat er een belangrijk onderscheid gemaakt dient te worden: “Wij maken de interfaces product georiënteerd en niet project georiënteerd. Hierdoor is het platform niet afhankelijk van de behoefte van de klant of de context van de vraag. Als de koppeling in WinGuard in project A werkt. Werkt deze automatisch ook in project B. Hierdoor is het platform inzetbaar in verschillende sectoren, maar zeker ook voor verschillende doeleinden.”

Het partnermodel

Advancis werkt volgens een partnermodel. Een marktbenadering die veel overeenkomsten vertoond met het ecosysteem van Nenova. Een systeem waarin samenwerking en co-creatie centraal staan. Waarin de partijen vertrouwen hebben in elkaars kwaliteiten en capaciteiten en deze ook benutten. Michel: “Ik denk dat er vanuit onze eindgebruikers behoefte is voor een onafhankelijk advies. Om samen met de eindgebruiker te kijken waar de wensen liggen en zo met alle partijen het niveau naar een hoger level kunnen tillen. In samenspraak met de klant, integrators, Nenova en Advancis opzoek naar de beste oplossing.”

Roland: “Dit is precies het model waar wij voor staan. In zo’n model kunnen we elkaar alleen maar versterken. Wij nemen een rol in die tot op heden nog maar amper bestond. Daarom zien wij onszelf ook niet als een bedreiging voor de integrators. Wij willen juist gezamenlijk optrekken en de markt vooruithelpen.” Michel: “Het is zeker van belang dat integrators en partners zich realiseren dat jullie geen concurrenten van elkaar zijn, maar dat jullie juist complementair naast elkaar kunnen bestaan. Ik denk dat dit onze gezamenlijke dienstverlening alleen maar krachtiger maakt.

Heeft u meer interesse in de samenwerking van Advancis en Nenova? Twijfel niet en neem contact met ons op. We lichten u graag uitgebreider toe wat we voor u kunnen betekenen en waar de kracht van deze samenwerking ligt.

“Together we Innovate”