Nenova in gesprek met… Nathaniël Titahena

In de tweede sessie van onze serie ‘Nenova in gesprek met…’ spreken we met Nathaniël Titahena, accountmanager bij High Security International en Roland Heesen, partnermanager bij Nenova IT. In deze serie gaan we in gesprek met partners uit het ecosysteem van Nenova. We vertellen over de meerwaarde van deze samenwerkingen, zowel voor elkaar als voor onze klanten.

Roland Heesen over deze samenwerking: “High Security International is een zeer gewaardeerde partner in het ecosysteem van Nenova. We zijn blij dat we de samenwerking op deze manier kunnen etaleren. High Security International is een unieke partij met een aantal diensten en producten die erg onderscheidend zijn in de security en control room markt. Door deze te combineren met onze proceskennis en expertise op het gebied van predictive data analitics, helpen we organisaties om hun bedrijfsvoering efficiënter en veiliger in te richten.”

Over High Security International

High Security International integreert samen met haar partners, system integrators en leveranciers intelligente en moderne technologieën. Op slimme wijze koppelen en integreren zij systemen, die goed beheersbaar zijn en makkelijk om mee te werken. High Security International is specialist in de wereld van musea, alarmcentrales, overheden, nutsbedrijven en gemeentes. Het bedrijf is leverancier van zowel hardware- als softwareonderdelen, waaronder het ‘SecuriNet’ security management systeem en het ‘Thorguard’ beveiligingssysteem voor gecombineerde inbraaksignalering en toegangscontrole. Daarnaast leveren zij ook servers, pc’s, kaarttechniek en gebruiksvriendelijke biometrische apparatuur zoals handpalmscanners. Daarbij zijn ze ook OEM partner van HPE en HP inc. Dit stelt het bedrijf in staat om een totaalpakket te leveren waarin hoge kwaliteit en continuïteit gewaarborgd zijn. Zo wordt een betrouwbare ICT-omgeving gerealiseerd inclusief een 24/7 dienstverlening voor haar contractpartners.

Continuïteit zonder zorgen

High Security International kiest er bewust voor om veel van haar oplossingen in eigen beheer te ontwikkelen. Nathaniel: “Doordat we zelf volledig in control zijn bij de ontwikkeling en in nauw contact staan met de gebruikers van onze systemen kunnen we snel nieuwe functionaliteiten toevoegen en onze klanten optimaal ondersteunen. Dit helpt ons om zekerheid te bieden aan onze klanten. We zorgen dat een applicatie 24/7 kan functioneren en in het geval van een calamiteit of uitval zij kunnen beschikken over een redundant systeem. Wij noemen dit continuïteit zonder zorgen, een systeem waarop je blindelings kunt leunen en vertrouwen.”

Samenwerking, samenwerking en nog eens samenwerking

Roland: “We horen in de markt vaak dat klanten moeite hebben met de inrichting van systemen en om hier het maximale uit te halen. Wij zijn ervan overtuigd dat Nenova vanuit haar onafhankelijke positie echt van toegevoegde waarde kan zijn in dit proces.” Nathaniel: het is belangrijk jezelf te realiseren dat de techniek je eigen processen en plannen ondersteund. Maak de techniek zelf niet de oplossing, die gaat niet direct iets voor jou oplossen. De techniek ondersteund de processen die je zelf hebt bedacht. De rol die Nenova kan spelen in het vertalen van die processen naar de functionele behoefte vind ik erg interessant. Iedere klantvraag is uniek en dit zorgt voor veel complexiteit. Door gezamenlijk, maar toch in ons eigen vakgebied te acteren zorgen we voor extra veiligheid voor de klant. Samen kunnen we omgevingen realiseren die veel beter beschermd zijn tegen dreigingen van buiten een organisatie”.

Roland: “Door vooraf goed uit te vragen wat de wensen en behoefte van de klant zijn kunnen we de volledige potentie van het platform benutten. Als we die functionele behoefte van een klant kennen, kunnen we samen met de betrokken partners zorgen dat alle systemen en subsystemen zo goed mogelijk worden ingericht”.

High Security International levert een open platform waarin het mogelijk is om systemen van verschillende leveranciers te koppelen. Nathaniel: “het is juist mooi dat we kunnen samenwerken met andere partijen. Wij zien dit als dé manier om aan de verwachtingen van onze kritische klanten in de high-end markt te voldoen. Bij ons staat juist de keuzevrijheid voor deze klanten centraal. Geen gesloten systeem, geen gedwongen winkelnering maar juist een optimaal functionerend SMS waar de klant op kan leunen. We willen graag op een partnervriendelijke manier te werk gaan. Samen kunnen we de beste oplossing leveren die niet alleen op korte termijn effectief is maar ook het grotere doel ondersteund”.

Bent u geïnteresseerd in de samenwerking tussen Nenova en High Security International? Neem gerust eens een kijkje op onze websites www.nenova.nl of www.hisec.nl om te zien wat wij voor u kunnen betekenen.

 

“Together we Innovate Safety, Security & Control Rooms”