Nenova in gesprek met… Patrick Leeflang

Na twee succesvolle edities van ‘Nenova in gesprek met…’, vervolgen we de serie met een sessie tussen Patrick Leeflang en Roland Heesen. Patrick is international sales manager bij Entelec en Roland is één van de founders van Nenova IT. Tijdens dit interview spraken we over het open integratieplatform Sky-Walker, procesoptimalisatie en het belang van een klantgerichte aanpak.

In 1992 gestart als integrator van voornamelijk gebouw automatiseringssystemen is Entelec anno 2021 doorgegroeid naar een gerenommeerde partij in de wereld van control rooms, security, smart- buildings en smart cities. Vanuit haar vestigingen in België, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk helpt zij haar klanten bij de integratie van haar eigen Sky-Walker Integration Platform.

Het Sky-Walker Integration Platform wordt onder andere gebruikt als een Physical Security Information Management platform (PSIM). Oftewel een open integratieplatform dat alle gebouw, veiligheids- en beveiligingssystemen integreert in één intuïtieve beheeroplossing. Van toegangscontrole, tot sprinklersystemen en van verlichting tot parkeermanagement, voor één gebouw of op multi-site locaties. Door het open karakter van het Sky-Walker Integration Platform is het in veel verschillende sectoren inzetbaar. Denk aan ziekenhuizen, universiteiten, transport & logistiek, de telecomsector maar ook overheidsgebouwen, retail en de financiële sector.

Een PSIM als motor voor het primaire bedrijfsproces

Een PSIM platform reikt dus veel verder dan het beheer van securitysystemen. “We willen ervoor zorgen dat de primaire bedrijfsprocessen beter gaan lopen. Dit doen we door beveiligers, operators en gebouwmanagers meer inzicht en overzicht te geven in veiligheids-, beveiligings- en comfortsystemen, aldus Patrick.” Roland erkend de kracht van een open integratieplatform als Sky-Walker: “Door een volledig operationeel beeld te creëren kunnen bedrijfsprocessen beter worden ingericht. Hierdoor kunnen organisaties goed geïnformeerde keuzes maken. Keuzes die een bijdrage leveren aan de safety en security processen maar er ook voor zorgen dat een organisatie kosten kan besparen door andere processen efficiënter in te richten.”

Patrick: “Uiteindelijk is het ons doel om zowel voorziene als onvoorziene situaties zo goed mogelijk af te handelen. Enerzijds om schade en negatieve consequenties van incidenten te beperken. Anderzijds om organisaties vanuit hun kracht te laten opereren, en hierdoor juist zoveel mogelijk kansen te laten benutten. Onze slogan ‘building software that matters’ onderstreept dit. We willen echt een software platform leveren dat een verschil kan maken voor onze opdrachtgevers. Door processen te digitaliseren en mensen op een betere manier in te zetten”

De Klant op nummer 1

Patrick en Roland onderstrepen beide dat de behoefte en wensen van de klant altijd het vertrekpunt moeten zijn voor een samenwerking. Patrick: “Simpelweg bij de klant binnenlopen en alles aangrijpen om zijn problemen boven water te krijgen. Een klant verder helpen om zijn processen beter in te richten en zo de bedrijfsvoering te optimaliseren.” Roland: “Juist die klantgerichtheid staat bij Nenova hoog in het vaandel. Uiteindelijk is het ons doel om een win-winsituatie creëren voor alle betrokken partijen. Voor de klant realiseren we een optimaal ingericht platform en een stabiele informatievoorziening. Daarnaast krijgt Entelec een nog beter beeld van de wensen en eisen van de klant, waardoor zij haar product nog beter af kan stemmen op de behoefte in de markt.” Zo dragen we allemaal bij aan de innovatie in de safety, security en control room sector.

“Together we Innovate”